Fjern sommerhuslugten fra dit sommerhus

Fjern sommerhuslugt med gratis ventilation og opvarmning. Du får tør og frisk luft året rundt med SolarVenti solcelle ventilator, også kaldet luftsolfanger, som gør sommerhuset, fritidshuset og kolonihavehuset rart at være i – og rart at komme til året rundt.

En solcelle ventilator til sommerhus kan virkelig forbedre indeklimaet. Se hvad der sker, når en SolarVenti kører:

.

Luftsolfangeren afhjælper problemer med:

 • Fugtighed og kondens
 • Skimmelsvamp
 • Støvmider
 • Dårlig lugt
 • Radon gas

SolarVenti luftsolfangeren er rent soldreven – den kører uden at belaste din pengepung og leverer samtidig et positivt tilskud til klodens C02 regnskab.

Året rundt, uden vedligeholdelse og hver gang solen skinner blot en lille smule, sender luftsolfangeren gratis, varm og tør luft ind i bygningen. Og presser hengemt, fugtig luft ud. En SV30 luftsolfanger blæser 100 – 150 m3 luft ind i timen, når solen skinner.

Den forvarmede ventilationsluften blæses ind i huset med temperaturtilvækst på op til 40o grader sammenlignet med udendørsluften.

SolarVenti luftsolfangerens patenterede konstruktion kan løse fritidshusets større eller mindre indeklimaproblemer og giver besparelser på varmebudgettet samtidig.

Året rundt får du:

 • Ventilation
 • Affugtning
 • Varmetilskud

Med andre ord velkommen til et sommerhus med godt indeklima!

Sådan fungere en luftsolfanger fra SolarVenti

Du kan få varmluft når du har brug for varmetilskud, men du kan også få kølig luft på de dage hvor du ønsker afkøling af indetemperaturen i dit hus.

Se video - Luftsolfanger i aktion

 1. Når solen skinner blot en smule på luftsolfangerpanelet på fritidshusets solside eller solvendte tag, bliver luften meget hurtigt meget varm inde i panelet.
  .
 2. Samtidig begynder panelets soldrevne ventilator, at blæse denne varme tørre ventilationsluft ind i fritidshuset.
  .
 3. Luften som blæses ind i huset skubber husets brugte og mere fugtige luft ud gennem utætheder eller åbne ventilationsaftræk. Det er placeringen af ventilationsaftræk og utætheder der afgør, hvordan ventilations-luften bevæger sig gennem huset.

Vær opmærksom på at lukke f. eks. et skorstensaftræk, hvis aftrækket sidder tæt på SolarVenti’ens indblæsningsdyse. Når luftsolfangeren skal have effekt på flere rum med dør imellem sig, skal dørene mellem rummene stå åbne – eller der skal monteres almindelige standard friskluftventiler mellem rummene.

Opvarmning af sommerhus om vinteren

En luftsolfanger fra Solarventi kan være et godt varmetilskud til opvarmning af sommerhus om vinteren. Mange oplever at kunne holde deres sommerhus frostfri om vinteren udelukkende med en luftsolfanger fra SolarVenti. Derved kan der spares mange penge på elregningen. Læs artikelen Solvarme til sommerhus – elregning halveret og bedre indeklima med luftsolfanger.

Desuden er det en driftssikker løsning, der fungerer 100% på solenergi. Luftsolfangeren skal ikke kobles på el-nettet som andre varmekilder. Derfor gør det ikke noget om el-relæet slår strømmen fra i sommerhuset.

Hvor stort skal mit solvarmeanlæg til sommerhus være?

Dit solvarmeanlæg skal være stort nok. Det kan være direkte skadeligt for et fugtigt sommerhus at installere et anlæg, der yder en for lille luftstrøm. Hvis den varme luft cirkulerer for langsomt, vil der være en øget risiko for, at fugten ophobes og kondenserer i husets bagerste rum. Vi anbefaler derfor at du overdimensionerer solvarmeanlægget en smule.

Ydelsen på dit anlæg er vigtigt

Vær samtidig på sikker på, at dit anlæg har en reel dokumenteret ydelse. Der findes mange produkter på markedet, men alle er ikke af samme kvalitet. Se Solarventi i sammenlignende test, og her en god illustrativ test video.

SolarVenti er testet og godkendt – 5 års garanti

Når du køber et SolarVenti produkt er du sikker på at du køber god dansk kvalitet.

Foruden formelle anerkendelse har vi vigtigst af alt mange glade og tilfredse brugere af SolarVenti produkter i alle klimazoner verden over. Læs udtalelser længere nede.

Du får 5 års garanti fordi vi ved at vores luftsolfangere er en god investering og holder dit sommerhus velventileret i mange år fremover. Det er vedligeholdelsesfri op til 15 år. Læs mere om vores garanti.

Få tilbud inkl. montering

Ønsker du at få at vi installerer din luftsolfanger for dig? Vi har montører over hele landet – selv på Grønland!

Jeg vil gerne have et tilbud inkl. montering

Gør det selv

Det nemt at montere luftsolfangeren selv. De fleste med en smule flair for at bruge almindeligt værktøj og gør-det-selv-husprojekter, vil kunne montere en luftsolfanger. Solcelle ventilatorerne er blandt markedets letteste modeller og derfor nemmere at håndtere. SV14 som er det største af de små anlæg vejer blot 14 kilo og vil rent vægtmæssigt kunne håndteres af de fleste. SV30 er vores tungeste anlæg og her vejer lufsolfangerpanelet kun 29 kilo. Her vil det være en nødvendighed at være to om monteringen på et tag – og en stor fordel at være to ved en vægmontering.

Modellernes Dimensioner

SV3  Størrelse i mm515 x 700 x 55 mm
SV7  Størrelse i mm1020 x 700 x 55 mm
SV14  Størrelse i mm2010 x 700 x 55 mm
SV20  Størrelse i mm2010 x 1020 x 55 mm
SV30  Størrelse i mm3000 x 1020 x 75 mm

Ved gør-det-selv medfølger komplet tilbehør og monteringssæt. Du skal sørge for værktøj til brug for monteringen.

Jeg vælger en Gør-det-selv-pakke

Kunderne siger

SolarVenti A/S har installeret mere end 70.000 solcelle ventilatorer hos tilfredse kunder i alle klimazoner verden over fra Grønland til Australien. Heriblandt sommerhuse, villaer, kældre, garager, skure, lystbåde osv. Her kan du læse et lille udsnit af, hvad sommerhusejere i Danmark siger.

Tagmontering af solcelle ventilator på sommerhus (SV14)

Kære Hans Jørgen Christensen. Efter købet af luftsolfanger SolarVenti SV14 til tagmontering på vores sommerhus på 60 m², har vi fået et kærkomment tilskud til opvarmning – specielt i forårs- og efterårsperioderne. Samtidig forbedrer den indeklimaet i de kolde vintermåneder, hvor den delopvarmer det ellers kolde hus og for øvrigt bevirker en naturlig udskiftning af en ellers stillestående luft.

Vi målte indvendig en temperaturtilgang på 24o grader, hvor der udenfor var 0o grader! Synd det almene kendskab til det ikke er så stor endnu, for rigtig mange vil kunne få glæde af luftsolfangeren. Det er et genialt produkt, som absolut lever op til det lovede, og er anbefalelsesværdigt i en masse sammenhænge.

Med venlig hilsen, Rise

Vægmontering af luftsolfanger på sommerhus

Vi har et sommerhus ved Vesterhavet, som vi er meget glade for. Huset benytter vi kun i sommerhalvåret. For nogle år siden fik vi sat luftventiler i alle rum, da det om foråret kunne virke indelukket. Det hjalp meget, men vi var ikke helt tilfreds.

Igennem en bekendt blev vi opmærksom på affugtningsanlægget fra SolarVenti. Noget skulle gøres. Vi kørte til Aidt. Så på anlægget og købte to medium, som vi straks satte op på sommerhuset. Efter kun 6 uger kunne vi mærke en markant forbedring af indeklimaet. Vi kan kun anbefale affugtningsanlægget.

Med venlig hilsen, Inge og Poul Hjorth, Søndervig.

Du kan læse flere kundeudtalelser her

Solventilation til sommerhuse kan installeres flot og diskret

En solcelle ventilator fra SolarVenti kan placeres på mange måder, så det harmonere med dit hus arkitektur. Her kan du blive inspireret af nogle flotte installationer.

Vil du vide mere?

Har du flere spørgsmål inden du køber, kan du tjekke vores FAQ-side (ofte stillede spørgsmål). Her finder du hurtigt svar på langt de fleste spørgsmål. Du er selvfølgelig også velkommen til at tage personlig kontakt.

Downloads

Artikler om solcelle ventilation til sommerhuse

Her kan du læse nogle interessante artikler om luftsolfangerer til sommerhus: